Saturday, December 10, 2011

I'm bAck agAIn

lukisan mata hati by delleesya at 11:17 PM 0 comments
hye readers....

lama dah takk update bl0g kan...
I'm fine at JB...
cuma lately a lot of pr0blem occur...
hmmm settle laa cecepat...

f0r your info...
next week i'll be back to malacca...
stg happt taw takk....?


love
~SYA~

Friday, May 6, 2011

eNtaH KenApA

lukisan mata hati by delleesya at 12:48 PM 0 comments
hye readers...
lama sudah takk mengupdate blog kan...??
hurmm, not much interesting story laa...
btw, nak share ney sya dah pown dpt kije as management trainees at AEON (M) BHD...
happy sgt2...akhirnye dah takk jadi penganggur terhormat laa kat umah...
tapi perasaan ney bcmpur sedey plk because I've to leave my family at melaka..
I'll be placed at tebrau city, JB...
BACK TO JB AGAIN...!

hal umah sewa sudah di settle kan, now tibe masa utk packing brg...
but not to lapor diri dlu..
kena laa p induksi di kajang...after tuh dua hari diberi cuti...leh laa manja2 ngn family dlu...
pas tuh dah kne pisah blk sbb 15hb kne lapor diri di tebrau...
huhuhuhu...

takk maw p leh takk...?
but life must go on...
no matter how hard your life is, you have to face it and pray to your GOD...
GOD know what best for you dear...
the most important thing is don't forget HIM, your family and friends who always be there for you...
THANKS ALL...


LoVE,
~SYA~

Friday, April 22, 2011

Yeayy AkHirnyA

lukisan mata hati by delleesya at 12:19 PM 0 comments
hye readers,
rindu takk kat sya...?
lama dah kan takk update blog...
lately so many thing happend...
so I have no time to update my blog...
meh sini duk rapat-rapat sbb sya de cecite baru nak cecite kat kowg....

cecite pertama:
Last tuesday I'm read one blog...
on that blog she says that "perempuan yg PMS hanyalah mengada-ngada"
I'm not agree with her statement but that was her personal opinion right...?
every month she didn't get PMS,so that why she said like that...


and for your information guys, PMS its not mengada-ngada...that a sign that show you are normal person..
for those that not having PMS, please check with your doctor...
that what I read in newspaper and it was saying by an expert doctor in this field...
so, for all girls out there not too worry if you get PMS...


but to girls who do not get PMS or kena PMS yg sgt sakit, please check with your doctor...
As a ladies, you should know about your body changes...

cecite kedua:


this week I've THREE inteview to go in different places...
ONE in Malacca and TWO in KL...
hopefully I got a job and I have no problems to stay at KL...
cuma jauh dr family jew laa...
sgt MERINDUI mereka kelak...
pray for me ya readers!

cecite ketiga:


yesterday i was going to KL with my lovely mom..
she was so excited in lrt...
last time she go there when her children's was young..
and now we're growing so fast readers..dah besar dah...
in this weekend we gonna go there again for shopping...
yeay, I LIKE it...

LoVe,
~SYA~





Thursday, April 14, 2011

j!wa kAcau

lukisan mata hati by delleesya at 5:39 PM 0 comments
hye readers sekalian...
actually i wanna share something with you all...
there are something yg mungkin sume dah taw...
ataupun tataw...
cecite cecite..

sejukk mata memandang

cecite pertama:
did you here this "bdk skola agama ko ingat baek sgt kew"
penah dgr takk...I don't want to condemn them but a lot of my friends always said that...
de plk yg ckp pas bes skola agama sume yg labuh-labuh dah jadi singkat...
mana tah p pelajaran agama yang dorg belajar masa kat sekolah dlu...
pelik kan...?

mengapa perlu ubah imej jadi macam ney...?

tapi kawan sya ckp takk pelik pown...tuhh namanye dorg tuh culture shock..
dalam erti lainnye kejutan budaya...yelaa mase kt skola agama dulu dorg wajib pkai bju and tudung labuh...so bla dah kua dari skola tuh dorg mulalah berubah...
tapi amat kesian kann...?
myb parents tyme tuh dah sejuk mata memandang, alih-alih bla anaknya mula melangkah ke ipta dah terdedah sana sini...hancur harapan parents mereka...myb bla dah besar dah boleh jaga diri dah takk perlukan nasihat mak ayah...dah boleh fikir sendiri kowt..tapi cayalah korg tetap perlukan mak ayah...
LEBIH BAEK BUDAK TAKK SEKOLAH AGAMA MACAM KAMI NEY KANN...

but takk semua yang cam tuh...hanya sesetengah jew yg buat cam tuh...
hanya kerana sesetengah budak skola agam yang buat perangai takk semenggah ney laa telah mencemar nama semua budak skola agama...calarkan imej dan reputasi budak skola agama yang takk buat tuh...klu korg takk maw skola agama dulu, korg takk yah laa gedix nak masok kann...?
sya amat respect laa dekat budak-budak skola agama yang masih mengamalkan apa yang korg belajar..semoga kam00 semua terus kekal dengan imej kam00 semua...:)


cecite kedua:
did you all feel that you have to make a decision for your life alone...?
no need help from others..but frankly speaking you still need them actually...
but kam00 takk mahu menyusahkan mereka...let you settle it by yourself..
sometimes we always feel that our decision is 100% true and we didn't want to here any opinion from others..
but sometimes we need someone help us out from our problems...
sy cume nak nyatakan dekat sini...if you have problems feel free to share with trusted people such as BFF or family...it will make you feel more secure and can release you unstable mind...
ade juga keputusan yang we have to make it alone but please remind that ALLAH always be by your side and you're not alone...always remember to do SOLAT ISTHIKHARAH..than you will find the solution of your problems...
akhir sekali JANGAN PERNAH MENYESAL dgn keputusan yang telah kam00 ambil...setelah semua usaha telah kam00 lakukan dan berserah pada takdirNYA...INSYAALLAH de jalannya...
PERCAYALAH...


cecite ketiga:
I'm done...
~SYA~



hAppy t!me

lukisan mata hati by delleesya at 12:04 PM 0 comments
hye readers sekalian...
apakah entrinye...?
alaa korg ney takkan tuh pown nak gtau...tgk tajuk laa...

actually i just receive lovely handbag this morning...
ehem2 that y ri tuh sya nye entri tntg handbag...
I LOVE IT...hehehehe...

tetibe jew after receive that lovely handbag, I'm feel so excited to wearing it...
kononnye maw tayang laa...
sape takk maw tayang handbag bru kan...?
even I don't have any job now, but I bought it from my last salary...
hehehe...

handbag,
~SYA~

Wednesday, April 13, 2011

Jasmine Slalu Hepi

lukisan mata hati by delleesya at 9:37 PM 0 comments
hye readers,
ingat takk sya penah ceceite tntg seorang perempuan nama dia JASMINE..?
takk ingat...readers syg p tgk kt entri lepas...
dah ingat dah...?
good2...syg readers ketat-ketat laa...

srkg ney kan readers, JASMINE ney dah dapat hidayah...
dye dah takk lagi menghina NABI MUHAMMAD s.a.w..
berkat doa semua umat islam dye sudah bertaubat...
bagus laa cam tuh JASMINE...
pas ney jangan laa buat lagi taww...

ALHAMDULILLAH, sya pown turut mendoakan untuk JASMINE supaya dye sedar...
Akhirnya ALLAH s.w.t memakbulkan doa sya...
JASMINE pown telah memohon maaf secara terbuka dalam account fb dye...
MAAF KAMOO ITU DITERIMA...:)

ISLAM itu indah...ISLAM takk penah mngajar umatnya berbuat jahat...
sume itu manusia yang lakukan tapi bukan ISLAM...
semoga hati JASMINE terus diberi hidayah dan petunjuk...
Sya minta maaf juga dekat JASMINE if my words in my blog menguris hati kamoo...
readers sekalian pown maafkan laa dye...

MAAFIN YA,
~SYA~


Tuesday, April 12, 2011

dUgaaN buAt sAyA

lukisan mata hati by delleesya at 3:06 PM 0 comments

hye hye readers...
actually i don't have any stories to update...
but have something to share with you all..

YESS,
Officially, now I'm not working anymore...
My boss wanna to close his company..
so i have to find other job with my qualification..
It's hard actually to find a job that suit with your qualification..
but I have to try by my own...
xmaw harapkan bantuan dari sedara mara...

That doesn't mean I didn't need their help..
but for this moments I have to "berdikari sendiri"
the important things is you should try it first..
Jangan mengharapkan bantuan orang lain...
and the rest just pray to you GOD..
only HIM know what best for you...
BERUSAHALAH


Gambate,
~SYA~


Monday, April 11, 2011

sAyA sAyAnG LappY sAyA

lukisan mata hati by delleesya at 9:01 PM 0 comments
hye readers,
sape de lappy...?
hah, tataw pe lappy...?
laptop laa lovely readers...

ney laa lappy sy..syg kamoo ketat-ketat laa lappy

ptg td sya bru jaa amik lappy dr klinik nye ACER CENTRE..
as usually mslh yg sama berulang...
motherboard rosak...
tapi nasib baek laa still under warranty...
so xlaa byk yg kne...
lappy sya ney guna processor AMD Turion..
so agk risk skit laa motherboard dye..
dah tuh sya upgrade ram bg laju..
processor dah lagu, upgrade ram lagi laa btambah laju...
mmg SYIOKK main games...
that why sya kena guna master cooler...
xmaw kasi dye panas..t leh effect motherboard dye...

sya mmg syg lappy sya ney...
byk berjasa kt sya...
dulu2 tyme study bla boring on lappy layan movie, xpown on9...
ag syok sbb SYAFARYNA guna p1w1max taw...
kaw ade...?
hehehehe...

bla de assignment bertimbun2 jasa lappy laa plg dikenang...
bila tension doing assigment, on music or surf internet for more info...
sya mmg kaki online...klu leh info sentiase dihujung jari...
so, if de yg ckp sya wt kje xbetol sya de bukti kukuh...
bkn men ckp kosong jew...
sya plg xsuka xde info tntg sesuatu bende tuh...
mesti ade bru leh ckp lancar jew cm air...hehehe...

lappy mmg byk jasa dye...
so sya xkisah pown berhabeh tuk lappy...
asalkan dye leh berfungsi cm biasa...
sayangi laa lappy anda..
jangan sia2 kan nye...

LAPPY, SAYANG KAMOO KETAT2 LAA...

my thing,
~SYA~


mEngapAkAh

lukisan mata hati by delleesya at 1:09 PM 0 comments
hye readers,
tajuk apakah laa yg sya ney nak cecite kn...?
tah laa latelt de rse down skit...
but it's ok..myb I can handle it by myself..

dulunya kita dikatakan terhegeh-hegeh...
kali ney pula kita dikatakan menyusahkan....
akan dtg pe akn lak yg akan dikatakan...
thanks for all that words...




takk kisah laa kita ney terhegeh-hegeh kew menyusahkan kew tapi if you didn't want me anymore just say it...
kita pown takk kn paksa untuk awak terus bersama kita...
kita faham laa...awak takk yah laa guna such words untuk menyakitkan hati kita...
[tetibe lak sya ney emo]



emo,
~SYA~


Sunday, April 10, 2011

plEAse visIt thIs

lukisan mata hati by delleesya at 6:19 PM 0 comments
hye readers...
entri kali ney sya nak promote blog2 yg selalu sya terjah and recenly being updated...
de gak blog yang xupdate sgt...tp nice writting...
try laa menjengah ye...


LoVe,
~SYA~

Saturday, April 9, 2011

hAppy bIrthdAy t0 yOu

lukisan mata hati by delleesya at 8:08 PM 0 comments
entri ali ney khas ditujukan kepada adik tercinta...
ISKANDAR ZULKARNAIN BIN RAZALLI...


Selamat Hari Jadi derr...
Moga Panjang Umur & Dimurahkan Rezeki...
Senyum Selalu (^-^)



Even I'm not a good sista for you but I always remind your special day...
Cepat-cepat besar taw...your sista dah xsabar nak dpt anak buah...
(^-^)

your sista,
~SYA~

yOu

lukisan mata hati by delleesya at 2:40 PM 0 comments
Hearts Glitters


you were there to light my day
you were there to guide me through
from my days down and on
i'll never stop thinking of you.

how can i forget all that
when you're the one who make me smile
you'll always be a part of me
how i wish you were still mine.

never will forget the day
how we've met and came this far
we all know we got this feeling
but somehow it has to end up here.

i know it's me who say good bye
and that the hardest thing to do
cause you mean so much to me
and guide the truth from me to you.


Hearts Glitters

for all the things i've done and said
for all the hurt i've caused of you
i hope you will forgive me baby
cause that wasn't what i meant to do.

me,
~SYA~

hAndbag

lukisan mata hati by delleesya at 12:24 PM 0 comments



hye readers,
entri kli ney sya nak cecite tntg handbag...
u'ol mesti ade handbag kn...?
alaa xya nak gebang laa....
org kata plg cikai pown handbag p kuliah tuh....

sya pown takk terkecuali...
dah namanye pown perempuan kan...?
mne laa nak lari ngn handbag nye...
penting tuh macam2 leh sumbat taw...

klu sya, sya lebih prefer handbag yang besar laa...
SEBABNYA...?
sya ney macam-macam bende nak letak...
selain purse, handset, bag make up, sya sumbat gak note book...
tp yg kecik je laa...myb sya suka menulis or melukis...
jadinya cm2 karya laa terlihat atas kertas tuh...
termasuk laa sampah masyarakat...hehehehe...

nape lak tetibe sya cite tntg handbag...?
sbb bg sya handbag tuh 1 keperluan...
yelaa kan mne laa kita nak letak sume barang tuh...
dah tentu laa poket xmuat kan...

mesti readers semua ade jgk handbag yang terkenan di hati...
cam tuh laa jugak sya...
sya xksh pown handbag tuh mahal kew murah...
yang penting cantik & berkualiti...
klu beli mahal2 baru pakai 2 3 kli dah rosak xguna jgk kan...?
kan membazir tuh...

klu handbag kowg tuh murah tapi kowg pndai gayakan so ianya tetap nampak exclusive right...?
did u here this "kasut yang cantik and fit you will bring you to wonderful world and make you more confident too"
cam tuh laa jgk handbag...xcaya ea..?
try laa gayakan dgn rse confident pasti people around you perasan that you have lovely handbag and they must have one..
and mereka akan tertanya-tanya dimanakah kamoo membelinya...if takk dapat yang sebijik macam kamoo dapat iras-iras nye pown jadi laa...
AM I RIGHT...?

L0ve my tHinG
~SYA~


Wednesday, April 6, 2011

kEsedihaN itu miLikKu

lukisan mata hati by delleesya at 11:18 AM 0 comments
DUGAAN...
datang bertimpa-timpa lagi....
tidak mengapalah kerana ianya bisa menguatkan ku lagi...
I"M STRONG ENOUGH TO FACE IT...

Kon Crying

kesedihan itu mngajar aq ertinya ketabahan....
kesedihan itu mengajar aq untuk lebih kuat....
kesedihan itu mengajar aq untuk lebih menghargai....
kesedihan itu mengajar aq supaya bersyukur ke hadrat ILAHI...
kesedihan itu membuatkan ku lebih matang....
namun kesedihan itu jua laa yang menambahkan rasa cintaku pada dirinya....


dalam kesedihan itu aq temui cinta sejatinya...
dalam kesedihan itu jua ku temui erti sayang dan rindu...
dalam kesedihan itu juga laa ku temui ertinya kesabaran dan ketabahan...
dalam kesedihan itu laa ku temui erti kasihnya yang sebenar....

TERIMA KASIH KESEDIHAN...


LoVE,
~SYA~

Tuesday, April 5, 2011

mAnusiA bOleh bErubah

lukisan mata hati by delleesya at 9:31 PM 0 comments


hello hello hello readers...
apakah...?apakah ape...?
si sya ney perlukah dilempang sekuat jiwa...?
atau dicampak dalam laut...?
atau dihumban dalam gaung...?
hurrmmm,sgt xpt0t kan jwpn yg de dlm fikiran korg...cian kt sya taw...(^_^)

actuall I wanna to share with u about human changes...
hek eleh sume pown taw laa human changes tuh pew...
xya laa nk drama laa sya...
ney ckp sya lak "takk drama ok...eh aq cecite skit..."

manusia boleh berubah..
dari jahat ke baik...
dari bodoh ke pandai...
dari manja ke berdikari...
dari hitam ke putih...
dari negatif ke positif...
APAKAH...?

pernah takk kowg rasa kwn yg kowg anggap BFF tuh leh berubah..?
sanggup menyakitkan hati kowg malah sanggup mengenepikan perasaan kowg hanya apabila dye sudah bertemu BFF yg laen...?
mungkin dye xperlukan kam00 lagi,
mungkin baginya kam00 itu hanya seorang kawan sahaja,
mungkin baginya dye sudah cukup dewasa untuk menetukan hala tuju hidupnya and xperlukan nasihat kam00 lagi...
mungkin baginya berkawan denganmu tidak memberi apa-apa ertinya lagi...
BIARLAH...

KERANA..
lautan pown leh berubah apatah lagi manusia kan...?
warna kulit pown leh berubah apatah lagi hati manusia kan...?
cuaca pown leh berubah apatah lagi fikiran manusia kan...?
dunia pown leh berubah apatah lagi jiwa manusia kan...?


pape pown bagi sahabat yang taw menghargai erti sahabat takkan mudah lupa 
SIAPA 
sahabatnya tika senang dan susah...
sahabatnya tika sedih dan gembira...

MANUSIA BOLEH BERUBAH...

LoVE
~SYA~


Monday, April 4, 2011

bElajAr

lukisan mata hati by delleesya at 12:05 PM 0 comments
hellO readers,
apa khabar sume...?hope kam00 semua sihat laa...
apalah yang sya nak cecite ney kan...?
sebenarnya gini....

sya skrg tgh belaja untuk tidak marah....lebihkan senyuman...
nape lak tetibe sya ney berubah kan...?
agknye dah kena lempang lelaju tuh yang beng0ng skejap...
hahaha...bukan gtuh laa readers..

alaa entri sblm2 ney p0wn sya dah byk share kan...?
sya nak jd seorang yg lebih p0sitive...
tetapi semakin sya belajar untuk mencuba semakin kuat dugaannya...
bukannya sya nak menyalahkan sesiapa tapi tuh laa yg terjadi...
kadang2 tuh terkeluar gak rse marah tapi tetap c00l jaa...
pujuk hati laa kononye tuh...hahaha...
yg paling xleh bla pas jaa sya langgar kete m0m ri tuh sya still leh senyum...
rasa cuak tuh mmg laa de kan...bygkn sepanjang jalan sya BERISTIGFAR...
punya laa tak0t mom marah...alih2 m0m dgn slamber muka ckp gni "oohh,pandai ea langgar kete owg...len kli memandu hati2 jgn gelojoh...nasib baek skit and kete m0m klu kete owg takk haru kena byr..."
hahaha...membebel pjg gak tapi m0m still c00l...
thanks m0m, syg kam00 ketat metat laa...
you are the greatest m0m I ever had...

tuh laa xmaw hati2 ag kan dah kena...hurrmmm xpew tuh jadi pengajaran kat sya...
if bende tuh xjadi sya mesti xhingat nk hati2 kan...?
mesti xrse trauma and cuak...hehehe...
padan muka ko sya...
gasak,tanggung laa sendiri...hahaha...

bukan stakat tuh jaa dugaannya...
ada ag yg mengoncang kesabaran sya...
de seorang kawan tapi bukan sahabat yang telah menuduh sya yang bukan2...
sya cuba dptkn penjelasan kenapa dye tuduh sya tapi dye bagaikan sembunyi sesuatu..
xpew laa..even ianya menyakitkan sya tapi sya tetap berdoa moga dye hentikan segala tuduhan tuh...
sya dah xmaw gaduh2 ngn owg ag...sekarang sya masih belajar jadi positive...
s0 to ALL my lovely READERS, please pray for me...
and u too must be a positive person...
GAMBATE!!



LoVe,
~SYA~







kEraNa cInTa

lukisan mata hati by delleesya at 11:45 AM 0 comments
hye readers...
lama rasanye xupdate blog...
lappy sya wat hal...motherboard rosak lak...
tapi ALHAMDULILLAH still under warranty...
if takk confirm laa sya kne byr byk....

ok tinggalkn cite lappy sebentar...
sya nak cer cite tntg CINTA...
mesti sume taw kn pe itu CINTA..?
tapi kali ney sya nak cecite tntg sowg kawan yg telah pOwn berubah akibat panahan CINTA...

kawan sya ney dulu mmg dihormati keran peribadinya...
seorang yg kira alim dan tahu mebezakan dosa dan pahala,halal dan haram, sentiase ke masjid untuk belajar agama ataupun mendengar ceramah agama...
p skola pown pakai tudung yang sederhana labuh...

TETAPI....
sume itu berubah apabila dye mengenali seorang LELAKI...
dari bertudung sederhana labuh kepada tidak bertudung...
lagi2 bla dye jauh dr family dan LELAKI tersebut kerap berkunjung melawat dye...
dari dihormati, dye sudah tidak dihomati...hanya kerana cintanya kepada LELAKI tersebut...
dari seorang yang menjaga tutur katanya kepada seorang yang suka menuduh dan mencari publisiti murahan dengan lantang bersuara tanpa menjaga hati dan perasaan org lain...
dye merasa puas akan kemenangannya apabila berjaya dalam perdebatan disebabkan tuduhan yang dye sendiri ciptakan...
org sekelilingnya menjadi mangsa tuduhan tidak berasasnya hanya kerana dye inginkn perhatian...
dari tahu menjaga tingkah laku dan kenal halal dan haram kepada menghalalkan cara hanya kerana cintanya kepada LELAKI tersebut...

MASYAALLAH....
begitu rapuhnya CINTA nya terhadap ALLAH s.w.t sehingga sanggup berubahan hanya disebabkan oleh LELAKI tersebut...
sya bukan laa mahu mengaibkannya tetapi hanya berkongsi rasa kerana sya merupakan salah seorang mangsa nye....tetapi sya takk marah kerana sya hanya menyerahkan segalanya kepada ALLAH s.w.t...
sya hanya mendoakan semoga ALLAH s.w.t bukakan hatinya untuk kembali ke jalan yang diredhai oleh ALLAH s.w.t...
sya taw sya bukannya baik sgt untuk menilainya tetapi satu sahaja harapan sya, semoga hati kawan sya tuh tidak laa sekeras batu lagi...

LoVe,
~SYA~









 

Lukisan Mata Hati Copyright © 2009 Paper Girl is Designed by Ipietoon Sponsored by Online Business Journal